Kapcsolat Regisztráció Bejelentkezés Tudástár Blog Szállítás és Garancia Rólunk
Kategóriák
Kiemelt ajánlat
Ügyfélszolgálat
info@csodaszertarszatocsbolt.hu

Tavaszváró teázás

2020 február 17.

A tél végéhez közeledve már frissességre, színekre, ízekre, illatokra vágyunk. A tavasz a megújulás időszaka, érdemes szervezetünket is frissíteni - nem csak a mobilunkat - februárban, márciusban.

A XXI. századi emberek zöménél - sajnos - elvárás, hogy a testük tökéletesen dolgozzon. Úgymond szolgáljon.


Saját testükkel kapcsolatban is tele vannak elvárásokkal, miközben egy jól működő test, ill. szervezet ajándék, melynek örülni kell, melyre vigyázni szükséges.
Ahogyan bizonyos időközönként a számítógépről, mobiltelefonról töröljük a felesleges infókat - ha úgy tetszik kitakarítjuk a szemetet - ugyanígy igényli az emberi szervezet is.
Egy alapos tisztítás után hatékonyabb, energikusabb lesz a működése.

Két kiemelt méregtelenítő szervünk a máj és a vese. Működésüket, tisztulásukat segíthetjük gyógyfüvekkel és a tiszta (kezeletlen) élelmiszerek fogyasztásával - ezzel a teljes szervezetünkre kedvezően hathatunk.
Szerencsére sokan felismertük már, hogy a természettel szinkronban élve remélhetjük csak, hogy testünk viszonozza a törődést és egészséges, tettrekész marad minél tovább - a hemzsegő káros külső és belső hatások ellenére is.

Számomra - hosszú évek óta - tavaszváró rutin a csalánleveles teázás.
Az idén február második hetében kezdtem, s az aktuálitásokat figyelembe véve kakukkfű még most is kerül a keverékembe.
A csalánlevél tisztító hatása és a kakukkfű baktériumölő hatása számomra most egy ideális tavasztváró keverék.
Négy héten át napi 2dl-t iszok.
Bár a gyógyteázás éhgyomorra optimális, én napközben fogyasztom. Bevallom a reggeli éhgyomorra teázás nem a kedvencem, s nem erőltetem magamra, mert hamar megutálnám az egész rituálét. Mivel étkezéseim között is eltelik több óra hossza, így majdnem éhgyomorra teázok valamikor délelőtt, vagy kora délután.
Az idei kúrámat úgy terveztem, hogy további két héten keresztül még a kakukkfüvet iszom majd. Imádom az ízét. Egyik kedvenc teám és fűszerem a kakukkfű.
Amikor ráérős napom van, amíg ázik a teafű, föléhajolva inhalálok is - de ez nem rendszeres, szerencsére nem indokolja semmilyen megfázás. Aki viszont esetleg náthás, köhögős, érdemes (inkább este fürdés előtt) beszippantani a meleg - de semmiképpen sem forró - gyógygőzt. De az elszántaknak ajánlom a már kézmelegre kihűlt teafű arcra, homlokra helyezését is. Fejet átrahajtva ejtőzni a kádban, vagy a kanapén és a jótékony hatás nem marad el. Az arc- és homloküreg hálás néhány napos borogatást követően. Könnyebben tisztul le az esetleges váladék, de tünetek nélkül is alkalmazható, bőrápolás gyanánt.

Inhalálaskor, teázáskor fokozott figyelem szükséges a forró víz és gőz miatt!
Gyerekek egyedül soha ne készítsenek forrázatot, ill. az inhalálásuk is felnőtt felügyelete mellett történjen!

A kakukkfűről még egy gondolat:
Pici babák fürdővizébe is érdemes - a kézmelegre kihűlt !!! - kakukkfű forrázatát beönteni. Bőrön át is hatékonyan felszívódnak a gyógynövényből kiázó hatóanyagok.

Vidám és nyugodt tavaszvárást kívánok!

Bővebb infók teákról, teázásról, termékekről, módszerekről: csodaszertar@gmail.com, ill. Insta és Facebook oldalainkon.

Folyamatosan új teák a webáruházban!