Kapcsolat Regisztráció Bejelentkezés Tudástár Blog Szállítás és Garancia Rólunk
Kategóriák
Kiemelt ajánlat
Ügyfélszolgálat
info@csodaszertarszatocsbolt.hu

Mentes május

2019 május 11.

Az életmódban hiszünk, nem a diétában!

A májusi workshop témája (közkívánatra) a mentesség lesz. Több szempontból is MENTES a május.
Egyrészt országos kezdeményezés a hulladékmentesség ebben a hónapban.
Számunkra nem újdonság, hiszen a Csodaszertárban nyitás óta szívügyünk.
Szívünk szerint sokkal inkább hulladékmentesebben is el tudjuk képzelni az üzletet – így is nyitottunk 2015-ben. Viszont a vásárlói igény az még nagyon csekély volt rá. Így kompromisszumot kellett kötnünk magunkkal – semmiképp sem szeretnénk a vevőkkel csomagolásért és csiribiri díszítésért plusz költséget fizettetni – viszont figyelve a vevők igényeire: a kimérős teák és fűszerek tekintetében az egyszerű kis tasakokra váltottunk, minimál feliratozással.
Üzletünkben a kezdetektől újrahasznosított papírból készült táskákat lehet a bevásárláshoz leakasztani a kasszánál, ill. egyre népszerűbbek a vászontáskák, horgolt cekkerek, ajándékozásra a csodadoboz és csodaláda.
A hulladékmentesség megvalósul nálunk, bár még lehetne több példát is hozni ezzel kapcsolatban, de a május workshop kapcsán az élelmiszerekre vonatkozó mentesség a téma.
Nem trendet követünk, hanem a szervezetünk jelzéseire figyelünk, mikor azt mondjuk, hogy egyrészt az agyonfinomított és különböző adalékokkal túlízesített élelmiszer nem egészséges, másrészt egy megfelelően működő ízlelőbimbónak nem is finom.
Külön vevőkörünk, akiknek egészségügyi okokból szükséges valamilyen ún. mentes életmód kialakítás és fenntartása.
A diéták mindig időszakosak, azokat életvitelszerűen fenntartani lehetetlen és veszélyes. Időszakosan mi is diétázunk, böjtölünk – ez nagyon hasznos és jól esik a szervezetünknek.
Az életmódban hiszünk.
Megosztjuk tapasztalatainkat, információinkat vásárlóinkkal, s közben nem ijesztgetünk, hogy mi történik az emberi (és állati) szervezetben, ha felhalmozódik és raktározódik a sok-sok kéretlen adalék.
Egész egyszerűen beszerezzük, értékesítjük, bemutatjuk azokat az élelmiszereket, melyekkel az emberi szervezet hatékonyabban és egészségesebben – mondhatni – jobb kedvűen dolgozik.
Hitelesek tudunk lenni, mert igyekszünk így étkezni. Nem állítjuk, hogy eldobunk magunktól egy szelet szülinapi tortát, mely fehércukrot és -lisztet tartalmaz. De azt állítjuk, hogy nem a mindennapjaink része. Ránk is felugrik 1,5-2 kg a karácsonyi ünnepek alatt, de a január arra elég is, hogy ettől megszabaduljunk.
Mindenben a mérték az érték. Ezt valljuk az élet egyéb területein is.
Szívesen koccintunk egy pohár minőségi borral, sörrel vagy pálinkával, de nem a rekesz a napi adagunk.
Visszatérve a táplálkozásra – és itt tudatosan nem az evés szót használtam: igyekszünk idényjellegű élelmiszereket beszerezni és fogyasztani, igyekszünk a lehető legközelebbről beszerezni és a tartósítást is kizárólag természetes úton megoldani. Lehetséges. Működik – több éve.
Szemléletváltás szükséges hozzá, mert egyszerűbb – sőt kényelmesebb – a médiában harsogott sémáknak bedőlni, és csak leemelni egy szendvicset vagy salátát a multi polcáról. (Mert ha így teszel, majd nem késel el, vagy lesz időd borotválkozni...stb.) Annyival ébredünk korábban reggel, hogy legyen 15-20perc a nyugodt reggelire, a nyugodt napindításra. (Szent a reggel első fél órája. Nem nyomkodjuk 20 percig a telefont, kényelmesen, jó minőséget falatozunk.)
Tapasztalataink szerint, akiket érint a mentes étkezés – mert elkerülhetetlen, vagy belátta a fentieket – azoknak előbb-utóbb életformává válik.
Mivel mi szeretünk így élni és sok-sok kellemes tapasztalásról tudunk beszámolni, szívesen megosztjuk vásárlóinkkal.
Gyere el május 24-én amikor megláthatod, meghallgathatod és megkóstolhatod, hogy lehetséges mentsen is finomat készíteni - mindezt pénztárcabarát módon. (S ha néha-néha valami más is kerül a tányérra vagy pohárba, azért sem kell, hogy rosszul érezd magad!)

Mentes május WORKSHOP 2019. május 24. péntek: 2 óra, 3 fogás és sok-sok infó!

A workshop-on való részvétel jegyvásárláshoz kötött. A jegy 5.500Ft/fő. Megvásárolható a Csodaszertárban 2019.május 21-én 18:00ig.

Szeretettel vár a Csodaszertár!